Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

MALZEMELER

  • 80 gr bitter çikolata
  • Yarım su bardağı tatkat kakao
  • 1.5 Su bardağı tatkat pudra şekeri
  • 1.5 Yemek kaşığı tereyağı
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 1 Su bardağı süt
  • 4 Yumurta
  • Yarım çay kaşığından az tuz

HAZIRLANIŞI

Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırın. Dört sufle kabının içini yağlayıp pudra şeker serpin. Bitter çikolatayı rendeleyin. Pudra şekeri ve kakaoyu harmanlayın. Tereyağını bir tencerede eritip unu ilave edin. Un pembeleşmeye başlayınca sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.

Rendelenmiş çikolatalı karışımı ilave edip karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika sonra yumurta sarılarını ekleyin. Kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ekleyip kar gibi oluncaya kadar çırpın. Bunu çikolatalı karışıma ekleyerek kaşıkla söndürmeden karıştırın. Karışımı sufle kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp pudra şeker serpiştirip sıcak servis yapın.

Diğer Tariflere Göz At

Sizler için hazırladığımız birbirinden lezzetli pasta ve yemek tariflerimizi inceleyebilirsiniz.

Yemeklerinize ve pastalarınıza ayrı bir lezzet katan Tatkat ürünleri ile harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yeni tariflerden haberdar olmak için kayıt ol

Güncel yemek tarifleri ve pasta tariflerimiz yayımlandığında mail adresine gelsin.

    İstediğiniz zaman mail listemizden ayrılabilirsiniz.