Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

MALZEMELER

  • 1 Paket çavdarlı bisküvi
  • 1 Paket limonlu bisküvi
  • 50 gram margarin
  • 3 Çorba kaşığı süt

Üzeri için :

  • 1.5 Su bardağı taze siyah üzüm suyu
  • 1.5 Su bardağı su
  • 2 Çorba kaşığı tatkat Mısır Nişastası
  • 2 Çorba kaşığı pudra şekeri

İç Malzeme için:

  • 500 gram tatlı lor peyniri
  • 3 Çorba kaşığı krema
  • 2 Kahve fincanı tatkat Pudra Şekeri
  • 4 Adet yumurta

HAZIRLANIŞI

Bisküvili karışım için margarini yakmadan eritin. Mutfak robotuna aktarıp bisküviler ve sütü ilave ederek un haline gelinceye kadar karıştırın. Karışımı yuvarlak kelepçeli (çapı en fazla 2 4 cm ) bir kalıba elinizle düzleştirerek yayın. Buzlukta diğer işlem ler bitene dek bekletin.

Peynirli karışım için yumurta akları ile sarılarını ayrı kaplara ayırın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpın. Yumurta sarılarını ayrı bir kasede pudra şeker, krema ve peynir ile karıştırın. Her iki karışımı bir kapta birleştirin ve buzlukta beklettiğiniz bisküvili karışımın üzerine yayın. 16  dereceye ayarlı fırında 40–4 5 dakika k adar pişirin. Fırından alın. Soğumaya bırakın.

Üzeri için tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınınca soğuyan kekin üzerine yayın. Buzdolabında e n az 6 saat beklettikten sonra servis yapın. Bu t atlıyı isterseniz tatlı lor peyniri yerine labne peyniri ile de hazırlayabilirsiniz.

Diğer Tariflere Göz At

Sizler için hazırladığımız birbirinden lezzetli pasta ve yemek tariflerimizi inceleyebilirsiniz.

Yemeklerinize ve pastalarınıza ayrı bir lezzet katan Tatkat ürünleri ile harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yeni tariflerden haberdar olmak için kayıt ol

Güncel yemek tarifleri ve pasta tariflerimiz yayımlandığında mail adresine gelsin.

    İstediğiniz zaman mail listemizden ayrılabilirsiniz.