Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

MALZEMELER

Şerbeti için;

  • 1,5 Kg şeker
  • 1,5 Litreden bir bardak fazla su

Hamuru için;

  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı süt
  • 3 Adet yumurta
  • 1/2 Çay bardağı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 250 gram tereyağı
  • Bir paket tatkat mısır nişastası
  • 400 gram ceviz
  • 1/2 Paket margarin yağ
  • Tuz

HAZIRLANIŞI

Malzemeler kısmında verilen hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurulur ve 1/2 saat dinlendirilir. Cevizler doğrayıcıdan geçirilerek küçültülür. Yapılan hamur 4 parçaya bölünür ve her bir bezeden kayısı büyüklüğünde on beş beze çıkarılır. Kayısı büyüklüğündeki bezeler üzerlerine nişasta dökülerek büyütülür. On beş beze üst üste konulur ve merdane aracılığıyla tepsi büyüklüğünde yeniden büyütülür.

Üzerine ceviz içi serpilir ve diğer bezelere de aynı şey uygulanır. Bütün bezeler bu şekilde yapılınca istenilen biçimde kesilir ve üzerine tereyağı ve margarin yağı eriterek dökülüp fırında pişirilir. Şerbet kısık ateşte yaklaşık 1 saat kaynadıktan sonra sıcak bir şekilde soğuk hamurun üzerine dökülür…

Diğer Tariflere Göz At

Sizler için hazırladığımız birbirinden lezzetli pasta ve yemek tariflerimizi inceleyebilirsiniz.

Yemeklerinize ve pastalarınıza ayrı bir lezzet katan Tatkat ürünleri ile harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yeni tariflerden haberdar olmak için kayıt ol

Güncel yemek tarifleri ve pasta tariflerimiz yayımlandığında mail adresine gelsin.

    İstediğiniz zaman mail listemizden ayrılabilirsiniz.