MALZEMELER
- 1.5 Su bardağı toz şeker
- 3 Tatlı kaşığı tatkat kakao
- Aldığınca un
- 3 Adet yumurta
- 1 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı ay çiçek yağı
- 1 Su bardağı fındık içi
- 1 Paket tatkat
- Kabartma tozu
- 1 Paket tatkat şekerli vanilya
Kreması için :
- 1 Paket tatkat Krem şanti
- 1 Bardak süt
HAZIRLANIŞI
3 yumurtayı ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın. Süt, kakao, yağ, vanilya, fındık içi, kabartma tozu ve unu karıştırıp kek kıvamında bir hamur hazırlayın. Küçük kağıt kalıplara bir çorba kaşığı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Bıçağın ucuyla kontrol edin. Eğer kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir. Keki soğumaya bırakın. Krem şantiyi bir bardak süt ile çırpın. Kekin üzerine varsa krema pomposı ile sıkın yoksa buzdolabı poşetine koyup ucunu delip üzerine süsleyin. Üzerine dilediğiniz süsleme malzemelerini ekleyebilirsiniz.
Yeni tariflerden haberdar olmak için kayıt ol
Güncel yemek tarifleri ve pasta tariflerimiz yayımlandığında mail adresine gelsin.
İstediğiniz zaman mail listemizden ayrılabilirsiniz.