MALZEMELER
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı yoğurt
- 2,5 Su bardağı tatkat mısır unu
- 1/2 Su bardağı un
- 2 Su bardağı tatkat pudra şekeri
- 2 Paket tatkat kabartma tozu
- 50 gr. Kuru üzüm
- 50 gr. Fındık (iri dövülmüş)
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip yarım dk. daha çırpalım.
Mısır ununu, kabartma tozunu ve unu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamurun üçte birini kalıba boşaltalım.
Kalan hamura üzümleri ve iri dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırarak sade hamurun üzerine boşaltalım. 190° ısılı fırında keki pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutup servis yapalım
Yeni tariflerden haberdar olmak için kayıt ol
Güncel yemek tarifleri ve pasta tariflerimiz yayımlandığında mail adresine gelsin.
İstediğiniz zaman mail listemizden ayrılabilirsiniz.