MALZEMELER
- 125 gr tereyağı
- 1 Yumurta
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Çorba kaşığı yoğurt
- 4 Çorba kaşığı tatkat Pudra Şekeri
- 1 Paket tatkat Vanilya
- ½ Paket tatkat Kabartma Tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için :
- 1.5 Su bardağı süt
- 5 Çorba kaşığı tatkat Pudra Şekeri
- 1 Adet limon
- 1 Çorba kaşığı un
- 1 Çorba kaşığı tatkat Nişasta
Üzeri için :
- Bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve tereyağını alarak karıştırın. Daha sonra üzerine pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alarak en son unu ekleyin. Alabildiği kadar un ile hamuru yoğurun. Diğer tarafta kremasını hazırlayın. Bunun için tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı alarak Karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca bir limon suyunu içine ilave ederek yedirene kadar çırpın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine muhallebi koyup kapatın. (Muhallebi yeterince soğumazsa hamurun çatlamasına ve muhallebinin dışarı akmasına neden olabilir. Bunun için muhallebiyi bir süre soğutun. ) Kapattığınız hamurları fırın tepsisine dizerek 170 derecelik fırında pişirin. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alarak üzerine eritilmiş çikolata ve yeşil fıstık ile süsleyerek servis edin.
Yeni tariflerden haberdar olmak için kayıt ol
Güncel yemek tarifleri ve pasta tariflerimiz yayımlandığında mail adresine gelsin.
İstediğiniz zaman mail listemizden ayrılabilirsiniz.