MALZEMELER
Hamuru için:
- 1 Su bardağı su
- Yarım paket margarin
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Su bardağı un
- 3 Yumurta
Kreması için:
- Tatkat kremşanti ve süt.
Sosu için:
- 1 Paket tatkat çikolata sosu
HAZIRLANIŞI
Su, tuz ve yarım paket margarin tencerede kaynatılır. İyice fokurdayıp yağ eriyince içerisine 1 su bardağı un eklenir ve 5 dakika topaklanmaması için iyice karıştırılır, unlar ezilir. Hamur kıvamına getirilir ve ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
İyice soğuduktan sonra yumurtalar eklenir ve yeniden karıştırılıp krema kıvamına getirildikten sonra elimizi ıslatarak küçük toplar halinde tepsiye dizilir. 200 derecede fırına verilir kızarıncaya yada pembeleşince alınır. Toplarımız kenarlarından kesilir ve aralarına kremşanti konulur . Yaptığımız çikolata sos üzerine dökülür ve soğuk servis yapılır.
Yeni tariflerden haberdar olmak için kayıt ol
Güncel yemek tarifleri ve pasta tariflerimiz yayımlandığında mail adresine gelsin.
İstediğiniz zaman mail listemizden ayrılabilirsiniz.