MALZEMELER
- 2 Yumurta sarısı
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 125 gr. (yarım paket) erimiş margarin ya da tereyağı
- 1 ,5 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı Tatkat pudra şekeri
- 1 Tatlı kaşığı mahlep
- 4,5 Su bardağı un
- 1 Paket Tatkat kabartma tozu
Üzeri için :
- 2 Yumurta akı ve bol miktarda susam
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarıları, erimiş margarin, su ve sütü tel çırpıcı ile iyice çırpın. Tuz, toz şeker ve mahlep ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip, elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp her yerini önce yumurta akına, daha sonra susama bulayın. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
Yeni tariflerden haberdar olmak için kayıt ol
Güncel yemek tarifleri ve pasta tariflerimiz yayımlandığında mail adresine gelsin.
İstediğiniz zaman mail listemizden ayrılabilirsiniz.